Blog

Lindo Bacon ve své knize Health at Every Size: The Surprising Truth About Your Weight napsal hezké shrnutí sebelásky k tělu v podobě slibu "žít dobře".

Chcete vědět, jak máte rozvinutou dovednost ocenit své tělo, a nenechat se ovlivnit dietovou kulturou? (pozn. dietová kultura nám více - méně říká, že naše těla jsou tu od toho, aby nás poslouchaly, nebo je budeme nesnášet - a to nedělají, tak je není důvod milovat). Zkuste se otestovat na Škále ocenění těla.

Spokojenost s tělem je pro mě osobní téma. Koneckonců je to problémové téma pro 2/3 žen a já se k nim hlásím také. Od puberty nejsem spokojená se svým tělem. Nejdříve jsem měla moc malé prsa a později moc rychle moc velké a čím jsem byla starší, tím jsem byla tlustší a víc a víc nespokojená.

Jako dítě jsem uměla rychle zkontrolovat své bříško, a říct ANO/NE/TROCHU. Pak jsem zjistila, že když jsem ve škole jí se jenom přes přestávky. A čím jsem byla starší objevovaly se stále nové a nové pravidla, které říkaly, že můj hlad není důležitý, ale důležité je to kolem. Znáte to: jí se v tomto čase, správná porce je takhle...

Naučili jsme se vzdálit vlastnímu tělu. Mnohdy máme pocit jakoby nám ani nepatřilo, bylo něčím, co jsme dostali k vytrénování. Bez náznaku laskavosti slyšíme své myšlenky: "Ne, teď jíst nebudu, až pak". "Jak to, že jsem odpoledne toho tolik snědl, když celé dopoledne se nám dařilo držet plánu jíst méně? ".

© 2022 Všechna práva vyhrazena
TAD
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky